Muškarac osumnjičen za pucnjavu na autobus u Nižnjem Novgorodu u kojoj su ubijene tri osobe izvršio je samoubistvo.

Policija i službenici Nacionalne garde pronašli su tijelo mladića, za kojeg se sumnja da je ubio troje građana Nižnjenovgorodske regije, na zapadu Rusije, rečeno je danas za TASS iz regionalnog odjela Ministarstva unutarnjih poslova.

Ranije je izvor u agencijama za provođenje zakona rekao da je muškarac počinio samoubistvo.

“Policijski službenici zajedno s predstavnicima Rosgvardije u regiji pronašli su tijelo 18-godišnjeg stanovnika Nižnjeg Novgoroda, za kojeg se sumnja da je ubio tri osobe”, priopćila je pres-služba. Tijelo je otkriveno u šumi.

Prema preliminarnim podacima, mladić je u selo došao u posjet rodbini.

On je sinoć je otvorio vatru u naselju Boljšeorlovskoe u Nižnjenovgorodskoj regiji, a kasnije je pobjegao s mjesta događaja. Regionalna uprava ruskog Istražnog odbora izvijestila je da su tri osobe ubijene, dok su još tri ranjene.

Izvor u policiji rekao je za TASS da je pucnjavu izvršio 18-godišnji Danil Monakhov nakon svađe između njega i njegove bake koju je ranio otvorivši vatru iz puške. Žena je hitno prebačena u bolnicu. Mladić je također ubio svog susjeda, a zatim je na autobusnoj stanici ubio još dvije osobe. Tu su ranjene još dvije žene. Kasnije je izvor rekao za TASS da je baka umrla u bolnici, a broj žrtava popeo se na četiri.