Proglašenjem pobjednika večeras je svečano zatvoren 13. Mostar film festival, festival filmske glume. Nakon pet festivalskih dana i 10 filmova natjecateljskog programa, nagrade za najbolje glavne uloge, popularno “Stablo ljubavi” otišle su u ruke Sergeja Trifunovića (film Ajvar) i Snežane Bogdanović (film Šavovi).

Stablo ljubavi za najbolju sporednu mušku ulogu osvojio je Dražen Kuhn (film Koja je ovo država), a za najbolju sporednu žensku Jovana Stojiljković za film Šavovi.

Najbolji debitant ove je godine Zorica Nusheva (film Bog postoji i zove se Petrunija).

Pobjednike je odabrao stručni žiri natjecateljskog programa u sastavu: Ivo Krešić (predsjednik žirija) – hrvatski kazališni i filmski glumac iz Mostara, Anila Gajević, novinarka, spisateljica i osnivačica prve casting agencije u BiH, te Stanko Babić, producent.

Dio 13. Mostar film festivala bili su i studenti Akademija iz Cetinja, Novog Sada, Banjaluke, Sarajeva i Zagreba, a koji su predstavili svoja amaterska filmska ostvarenja. Organizacijski odbor nagradio je najbolji film „Zašto mama vazda plače“, mostarske studentice režije Karmen Obrdalj, koja studira na Akademiji umjetnosti Banjaluka.

Slaven Knezović, ravnatelj festivala nije krio zadovoljstvo urađenim, jer festival raste iz godine u godinu, uz kojeg Mostar postaje prepoznato kulturno, filmsko središte u regiji.

“Nadamo se da smo i ove godine u naš grad donijeli dašak filmske čarolije te oduševili posjetitelje našim programom. U tome ćemo ustrajati i svake iduće godine”, dodao je Knezović.

MOFF je ove godine prikazao filmove natjecateljskog i dokumentarnog programa, dječiji “Obiteljski vikend”, filmove studentskog programa te retrospektivu Vlatka Filipovića.