Predsjednik Teniskog saveza Francuske (FFT) Bernard Giudicelli izjavio je da je održavanje Roland Garrosa, jednog od četiri teniska Grand Slam turnira, moguće do kraja godine.

Turnir na zemljanoj podlozi u Parizu prvobitno je trebalo da bude održan od 24. maja do 7. juna, ali je odgođen zbog globalne pandemije koronavirusa za 20. septembar.

Giudicelli je za francuske medije rekao da bi “organizovanje bez publike omogućilo jednom dijelu ekonomije da se vrati u život, poput televizijskih prava i marketinga, što se ne smije zanemariti“.

Dodao je da je “nedostatak istinski“ kada se turnir održava bez publike, ali i da ne isključuju nijednu opciju, pa ni tu.

“To bi moglo značiti dodatno pomjeranje datuma održavanja za 27. septembar, a to ne mijenja puno stvari“, istakao je Giudicelli.

FFT je u procesu povrata novca svima koji su kupili ulaznice za Roland Garros u originalno planiranom datumu održavanja. Po okončanju, što se očekuje krajem maja, u prodaji će se naći ulaznice za novi termin održavanja.