Nakon Banjaluke, Sarajeva i Čapljine, počeo je s radom Dnevni centar za osobe s demencijom i u Mostaru. U okviru Dnevnog centra nalazi se i Savjetovalište za članove porodice, a cilj je podstaći ljude da otvoreno govore o ovom problemu, kako bi se pomoć pružila svima kojima je to potrebno.

Dnevni centar u Čapljini djeluje tri dana, ponedjeljak, utorak i srijeda, dok u Mostaru radi četvrtkom i petkom. Kroz ovaj projekat, u Čapljini je osnovan i odjel za trajni smještaj osoba sa demencijom, u okviru Karitasova doma za stare i nemoćne, gdje je smješteno 20 korisnika.

Prema riječima voditelja projekta “Ne zaboravi”, Ante Bendelja, ljudi u našoj zemlji nisu spremni otvoreno govoriti o demenciji, a u javnosti se ne posvećuje dovoljno pažnje tom problemu.

“Upravo to je i cilj ovog projekta, podstaći ljude da otvoreno govore o tome. Neko ljudima mora prići i dati im priliku da otvoreno razgovaraju o tom problemu”, ističe Bendelj.

Kako bi korisnicima bila pružena adekvatna pomoć, formiran je i tim koji čine psiholog, socijalni radnik, te medicinsko osoblje.