Građani mostarskog naselja Balinovac najavili su proteste ako Gradska uprava uskoro ne održi sastanak da bi se riješio problem na raskrsnici u tom dijelu grada. Česte su saobraćajne nesreće u kojima stradaju i pješaci. Traže da se postave semafori ili neka druga saobraćajna signalizacija da bi se povećala bezbjednost učesnika u saobraćaju. Radi se o frekventoj saobraćajnici, zapadnom ulazu u grad prema Širokom Brijegu i Čitluku.

Na raskrižju u mostarskom naselju Balinovac česte su saobraćajne nesreće u kojima stradaju i pješaci. Čak i prelazak preko pješačkog prelaza predstavlja svakodnevnu opasnost. U posljednjih mjesec dana stradala su dva pješaka. Građani prelaze ulicu uz veliki oprez.

Kroz ovo naselje, koje se nalazi na zapadnom izlazu iz grada prema Širokom Brijegu i Čitluku, saobraćajne gužve su svakodnevne i velika je frekvencija saobraćaja. U policiji su kazali kako je uz gust saobraćaj povod nesrećama i neoprezna vožnja i neprilagođena brzina. U tom naselju, navode, dogodilo se 10 odsto nesreća evidentiranih u HNŽ u prošloj godini.

Stanovnici ovog naselja u posljednjih nekoliko mjeseci uputili su peticiju i više dopisa Gradskoj upravi za postavljanje semafora. Dobili su odogovor kako se radi o magistralnoj saobraćajnici u federalnoj nadležnosti.

Nakon što su građani najavili bojkot slanja djece u obližnju osnovnu školu, te blokadu saobraćajnice i proteste, Gradska uprava je razmatrala i njihove zahtjeve.

Mada se građani nadaju brzim rješenjima, i dalje će do postavljanja semafora s velikim oprezom prelaziti ulicu u ovom dijelu grada.