U Mostaru je počeo sastanak srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika sa predstavnicima Srba u ovom gradu.

Na sastanku će biti riječi o nastupu na predstojećim lokalnim izborima u Mostaru, koji će biti održani 20. decembra, potvrđeno je ranije Srni iz Kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

Sastanku prisustvuju predstavnici mostarskog SNSD-a i SDS-a, Izbornog štaba liste “Ostajte ovdje – Zajedno za naš Mostar”, te predstavnici Srpske pravoslavne crkve iz Mostara.

Srpski član Predsjedništva BiH je početkom jula, uoči usvajanja izmjena Izbornog zakona BiH u vezi sa Gradom Mostarom, okupio predstavnike srpskih stranaka i udruženja, te predstavnike SPC sa kojima je usaglasio stavove koje će srpski parlamentarci zastupati kada je u pitanju Mostar.

Tada je dogovoreno da Srbi u Mostaru na lokalnim izborima, koji će u ovom gradu biti održani nakon 12 godina, nastupe jedinstveno sa zajedničkom listom na kojoj će biti okupljeni predstavnici stranaka i udruženja, iza koje će stati SNSD i SDS.

Krajem avgusta formiran je Izborni štab liste “Ostajte ovdje – Zajedno za naš Mostar” sa kojom će Srbi, prvi put nakon rata, pokušati izabrati svoje predstavnike u Gradsko vijeće Mostara.