Komedija “Ne igraj na Engleze” Vladimira Đurđevića, u režiji Emira Spahića, bit će izvedena večeras u 20 sati u Narodnom pozorištu u Mostaru.

Predstava na zanimljiv, ozbiljan, ironičan i duhovit način govori o jednom od gorućih problema bh. društva – kockanju i ovisnosti o klađenju.

Trojica najboljih prijatelja iz djetinjstva – Paun, Piksi i Bule – čekaju ishod jedne utakmice koja ih dijeli od željenog dobitka, a na koju su se sva trojica različito kladila. Od tog jednog rezultata njih trojica očekuju rješenje svih svojih problema.

Drži ih zajednička ovisnost i iluzija kako jedan dobitak sve rješava, kako zadovoljstvo jednog dobitka poništava sva životna nezadovoljstva, kako taj jedan pogodak briše sve promašaje. U tom iščekivanju oni otkrivaju sve svoje strahove i nade, na vidjelo izlaze njihove mračne tajne, njihove nade i snovi o sreći, priopćeno je iz Narodnog pozorišta Mostar

U predstavi igraju: Emir Spahić, Ivan Skoko i Emir Sejfić. Adaptaciju i dramaturgiju teksta potpisuje Adnan Lugonić, scenografiju i kostimografiju Sabina Trnka. Predstava će biti odigrana uz poštivanje svih epidemioloških mjera, te je u skladu s tim i broj mjesta ograničen.