Građani Mostara i sinoć su protestnom šetnjom izrazili nezadovoljstvo nakon što su u subotu, 10. aprila, policijski službenici pretukli mladića ispred ulaza u zgradu.

Još uvijek traje nezadovoljstvo Mostara zbog ponašanja pojedinih policajaca iz PU Mostar.

Više stotina Mostaraca okupilo se juče ispred zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona u ovom gradu nakon što je u javnost dospio snimak brutalnog premlaćivanja mladića.

“Smjena ministra” i “Mostarska policija, mito i korupcija”, uzvikuju prisutni, među kojima je bio veći broj navijača HŠK Zrinjski.

Protest su organizovali građani putem društvenih mreža nakon što je video snimak o brutalnom premlaćivanju mladića postao viralan, te kazali kako je vrijeme da se brutalnost i bezakonje u strukturama policijskih službenika koji bi trebali poštovati zakon zaustavi.

Policajaci su pretukli mladića Slavena Blaževića u subotu naveče pred ulazom u zgradu, navodno zbog kršenja ograničenja kretanja.

Policajci su nakon što je snimak dospio u medije suspendovani, nakon čega se pojavio još jedan snimak i svjedočanstvo u kojem se tvrdi da ovo nije jedini slučaj policijske brutalnosti.