Vildani Stanišić iz Mostara dodijeljena je nagrada “Suryodaya Literary Youth Icon Awards-2020” za doprinos razvoju pravednije, održive atmosfere, mirne i prosperitetne budućnosti nacije.

Cilj nagrade “Suryodaya Literary Youth Icon Awards-2020” je podići profil talentovanih svjetskih pisaca i naglasiti njihov doprinos razvoju pravednije, održive atmosfere, mirne i prosperitetne budućnosti nacije.

Među stotinu pisaca iz cijelog svijeta koji su dobili ovu nagradu je i Vildana. Ona je pjesnikinja iz Mostara. Pisanjem se bavi već dugi niz godina, ali je ova bila posebno plodonosna za nju. Pored već pomenute nagrade, dobitnica je i brojnih drugih priznanja, među kojima bi izdvojili certifikat koji dodjeljuje Ujedinjena globalna fondacija za humani i književni mir.

Certifikate su dobili pisci iz 35 zemalja – Angola, Australija, Bangladeš, Butan, Bosna i Hercegovina, Brazil, Kamerun, Kanada, Hrvatska, Kuba, Egipat, Indija, Italija, Kenija, Libanon, Makedonija, Mauricijus, Crna Gora, Mjanmar, Nepal, Nigerija, Pakistan, Peru, Filipini, Portugal, Srbija, Slovenija, Španija, Šrilanka, Sirija, Tanzanija, Teksas, Turska, Uganda, SAD, te Ujedinjeni Arapski Emirati.