Revijalna izložba – 26. Jesenji likovni salon, u organizaciji Društva hrvatskih likovnih umjetnika Federacije BiH, otvorena je u večeras u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

Tom prigodom predsjednica Društva hrvatskih likovnih umjetnika Federacije BiH Ana Šimić kazala je kako su zbog cjelokupne situacije s koronavirusom bili ograničeni i s vremenom i s prostorom tako da su izložena baš probrana djela umjetnika.

Izložbu je bilo jako teško organizirati i jako mi je drago da smo u tome uspjeli unatoč svim ovim novim okolnostima – kazala je Šimić.

Smatra kako je stvaranje u pandemiji iznjedrilo neke nove ideje te da se neke od njih mogu vidjeti prikazane na pojedinim radovima.

Vidimo da je puno umjetnika unijelo dosta više emocija i straha u svoje radove. Također, možemo vidjeti da su neki tražili način da se opuste kroz umjetnost na način da su radili pejzaže, keramiku i slične stvari. U svakom slučaju, pandemija se odrazila na umjetnost, reklaje Šimić.

Na 26. Jesenjem likovnom salonu posjetitelji imaju priliku razgledati slikarske radove najeminentnijih umjetnika i slikara s područja BiH i okoline.

Svoje radove javnosti su predočili slikari i umjetnici: Ana Šimić, Drago Škipina, Marin Topić, Karolina Marušić, Megi Kunštek, Kristina Ćavar, Vilim Perić, Trpimir Grgić, Stjepan Šimić Pepi, Leonarda Vasilj, Stipo Zoroja, Stojan Lasić Stole, Biljana Sesar, Matea Martinović, Tomislav Zovko,Alisa Teletović, Tamara Herceg, Slavenka Volić, Tomislav Zane, Olivera Tadić, Srećko Babić i Dorotea Dikonić.