Muzička produkcija BHRT. Zašto smo drugačiji od ostalih?

1. Naš proizvod, muzičke sadržaje, jednim udarcem, plasiramo na radio, televiziju , YouTube i druge digitalne platforme.

2. Proizvodimo 3 muzičke emisije „Top 15“ (100% domaća), „Plesna Lista“ i „Narodni Studio“ koje se u istoj formi emitiraju na radiju i televiziji i youtube kanalu. Sami montiramo i snimamo svoje emisije.

3. U projektima Studio 2 Live i Studio N smo do sada realizirali preko 30 koncerata popularnih imena iz svih krajeva naše zemlje i regiona. Vrhunski audio-video koncerti sa publikom od cca 400 osoba,  se iz naših studija mogu pratiti u živom prenosu putem BHR 1, live streama na oficijelnom YT kanalu MP i  FB stranici. Koncerti se TV kamerama snimaju uz audio višekanalno snimanje čemu slijede postprodukcija, montaža i emitiranje na BHT 1.

5. Napravili smo internetsku radijsku mrezu sa 6 stanica.

6. Jednom godišnje realizujemo jedinstveni projekat Sevdah u Narodnom kada najveća imena navedenog žanra dovodimo u Narodno pozorište i dodjeljujemo priznanje „Duša sevdaha“.

7. Započeli smo proces kreiranja muzičkog kanala BHRT VIBE koji će putem YT a kasnije kablosvkih operatera, muzičkim sadrzajima širiti pozitivne vibracije

8. Započeli smo proces kreiranja Online shopa naše diskografije.

U razvoju je još nekoliko projekata koji idu u susret budućnosti.

O nama

Muzička produkcija je čuvar blaga muzičke tradicije, kvaliteta, tokova i budućnosti muzike u BiH. Samim tim ima veliku ulogu i odgovornost koju treba opravdati I potvrditi svojim konstantnim djelovanjem I razvojem. MP, svojeversni identitet BHRT-a, prvenstveno proizvodi muzički program i učestvuje u zajedničkoj proizvodnji ostalih programa radio-televizije. MP teži skinuti “okove” prošlosti, odgovoriti sadašnjem vremenu, razvoju tehnologije, novim medijima i svjetskim trendovima. Shodno tome planiramo otvoriti digitalnu platformu i napraviti nove medije te omogućiti jednostavan pristup I dostupnost konačnim slušaocima I gledaocima.

Vizija budućeg rada MP-a je u skladu sa aktuelnim svjetskim zbivanjima, tehnološkim razvitkom, novim medijima, proizvodnjom programa u digitalnim medijima, novim mogućnostima, promjeni navika, načina percepcije te ponašanja gledalaca I slušalaca. Akcent je na novim medijima i proizvodnji novog programa.

U kontekstu navedenog te približavanju evropskim trendovima plan projekta “Muzička produkcija I novi mediji “ je postavljanje digitalne platforme.  Realizirana je prva faza  BHRT Internetske radijske mreže sastavljene od 6 specijaliziranih radijskih stanica s kojima proizvodimo 144 sata dnevno (6×24 sata), 1.080 sati sedmično, 52.416 godišnje, novog programa. Jednostavno i besplatno slušanje putem interneta u čitavom svijetu, a putem kablovskih operatera dolazimo do proširenog auditorijuma. Dodatna marketinška i promotivna ponuda za potencijalne klijente, maksimalna dinamika programa, promoviranje vlastitih uradaka I kvalitetnih projekata iz zemlje i regiona. Planiramo prići bliže širokoj publici i potencijalnim klijentima. te dodatno komercijalizirati MP.

Muzičko zabavni programi RTV-a namijenjeni su promoviranju muzičke kulture, i stvaralaštva u čemu Muzička produkcija ima svoj doprinos u kreaciji audio-video promotivnih klipova, snimanja i prenosa koncerata, a sve u dogovoru sa urednicima programa. MP producentski timovi učestvuju u realizaciji RTV emisija, specijalnih programa, snimanju, obradi i pripremi za emitovanje značajnih sadržaja u RTV programima. Studijska snimanja dopunjuju navedene djelatnosti i čuvaju trajne zvučne zapise kvalitetnih projekata muzičke kulture svih žanrova u BiH.

Postojeći Ansambli Muzičke produkcije sudjeluju u radijskim i televizijskim emisijama kao i javnim manifestacijam od posebnog značaja. Neophodno je nastaviti razvoj rijetkih muzičkih pravaca u BiH , što je jedna od osnovnih aktivnosti MP-e. (jazz, savremena klasična muzika, teatarska-mjuzikli i filmska i elektronska muzika)

Rukovodilac Muzičke produkcije

Jasmin Ferović

jasmin.ferovic@bhrt.ba

muzicka.produkcija@bhrt.ba

diskografija: +387 33 408025

koordinacija: +387 33 408024

iradio mreža: +387 33 408172


BHRT INTERNETSKA RADIJSKA MREŽA

Ukus i navike slušateljstva se mijenjaju konstantno. Dokazano je da muzika odgovara osjećanju čovjeka i obratno. U današnjem vremenu tehnoloških dostignuća i modernog načina življenja slušaocima je potrebno ponuditi više sadržaja te im omogućiti da jednostavno odaberu šta žele slušati. Današnje slušateljstvo ne želi biti ograničeno shemom, govorom i onim što može ponuditi samo jedan radijski kanal. Slušateljima je potrebno omogućiti slobodu odabira, pojednostaviti i približiti mogućnost slušanja  na bilo kojoj tački planete. što je poenta naše internetske mreže. Sličan primjer je evidentan u muzičkoj industriji i evoluciji muzike, promjeni formata i medija, te konačnom omogućavanju selektivne kupovine muzike online. Moći ćete nas slušati direktno na web portalu BHRT-a ili putem aplikacije za mobilne uređaje na svim platformama.

Art radio emitira 24-satni program posvećen umjetničkoj-ozbiljnoj muzici, najvećim projektima i kompozitorima svih vremena. Srce radija čine popularna djela u cilju stvaranja novog slušateljstva i dodatne edukacije starijih ljubitelja navedenog žanra. Slogan: „Umjetnička muzika je hit“!

Dance radio emitira 24-satni program posvećen elektroničkoj plesnoj muzici od početka do danas. Akcent je na velikim hitovima koji su obilježili nastanak i razvoj navedenog žanra. Radio promovira sve ono što je aktuelno od muzičkih zbivanja na svjetskoj dance sceni. Slogan: „Radio uz koji plešemo“

Evergreen Radio emitira 24-satni program posvećen bezvremenskim hitovima strane i domaće produkcije. Na ovom radiju se slušaju arhivski-rijetki i drugi muzički projekti od najveće vrijednosti, koje je teško pronaći u izvornom obliku i kvalitetu. Evergreen radio je najromantičniji radio koji nas podsjeća na vrijeme nevinih ljubavi i mladalačkih ideala. Slogan: „Nezaboravni hitovi“!

Naš Radio emitira 24-satni program posvećen muzici BiH. Naša misija je jačati, održati i nastaviti izgradnju BiH muzičke scene te podržati autore koji će dobiti svoj prostor za promociju kvalitetnih projekata. Naš radio zadržava pravo i obavezu očuvanja vrijednosti te ćemo u tom kontekstu prezentirati samo kvalitetnu muziku. Slogan: „Naš radio, naša muzika.

Sevdah radio emitira 24-satni program posvećen narodnoj muzici sa akcentom na Sevdah. Značajan dio programa obuhvata jedinstveno blago muzičkog arhiva BHRT. Slogan: „Muzika koja ima dušu“ govori sve.

Jazz.Ba radio emitira 24-satni program posvećen najkvalitetnijem džezu sa domaće i svjetske muzičke scene. Džez nije samo muzika nego i način življenja. Slogan: „Sve boje džeza na jednom mjestu“!