Košarkaši OKK Slobode večeras će dočekati ekipu Sparsa u 22. kolu ABA 2 lige.

Tuzlaci su u prošlom kolu pobjedom protiv Rogaške osigurali nastup u tom takmičenju i iduće sezone, dok je sarajevskim košarkašima pobjeda imperativ da, u slučaju da u drugim susretima ne bude velikih iznenađenja, izbjegnu posljednje mjesto i zadrže status ABA 2 ligaša.

Trener OKK Slobode Damir Mulaomerović kaže da je utakmica važnija za Spars nego za njegov tim, ali da će sve učiniti da pobjedom okončaju svoju prvu sezonu u ABA 2 ligi.

“Ekipa Sparsa je veoma nezgodan domaćin. Očekujemo dobru i kvalitetnu košarku, pred punom dvoranom. Dat ćemo sve od sebe da odigramo najbolje što možemo i odnesemo pobjedu u ovom susretu”, izjavio je Mulaomerović.

Slično razmišlja i Sani Čampara, čovjek odluke na nekim vrlo bitnim utakmicama OKK Slobode.

“Čeka nas veoma važna utakmica protiv neugodnog protivnika. Želimo da se vratimo na pobjednički put, nakon poraza za vikend i sigurno ćemo dati sve od sebe da ostvarimo pobjedu. Dobro smo trenirali i spremni smo za posljednju utakmicu ABA 2 lige ove sezone”, poručio je Čampara.

Ukoliko večeras trijumfuje Spars, a Sutjeska pobijedi Dynamica, odnosno, Borac u Čačku ekipu Novog Pazara, stvorio bi se krug tri ekipe s istim brojem bodova (30) i odlučivali bi međusobni susreti, a u tom slučaju najlošiji skor imao bi Novi Pazar.

Utakmica Spars – OKK Sloboda igra se večeras od 18 sati.