Engleski prvoligaši “Arsenal”, “Mančester Junajted”, “Liverpul” i “Totenhem” odlučili su da istupiti iz novoosnovane Super lige, a sportski portali tvrde da im je UEFA za takav potez ponudila veliki novac.

Šest preostalih klubova Super lige poručilo je da će nastaviti sa planiranim organizovanjem takmičenja bogatih klubova.

“Nakon što smo vas saslušali, kao i širu fudbalsku zajednicu ovih nekoliko posljednjih dana, povlačimo se iz projekta Super lige. Napravili smo grešku i zato se izvinjavamo”, objavljeno je službenom tviter profilu “Arsenala”.

Timovi koji su preostali u Super ligi, međutim, ne odustaju.

“Uprkos objavi istupanja engleskih klubova, na šta su bili prisiljeni pod pritiskom koji je nad njima izvršen, mi smo uvjereni da je naš prijedlog potpuno u skladu sa zakonom i normativom EU. To je potvrđeno sudskom odlukom u Madridu koja štiti Super ligu”, navedeno je u zajedničkom saopštenju “Real Madrida”, “Atletika”, “Barselone”, “Juventusa”, “Milana” i “Intera”.

Katalonski list “Mundo deportivo” objavio je kako je prema njihovim saznanjima UEFA odigrala ključnu ulogu u odluci engleskih klubova.

“Prema našim informacijama, UEFA je odigrala ključnu ulogu. Ne zbog prijetnji nego tako što je Englezima ponudila veliki novac da napuste Super ligu budući da bi njihov izostanak iz Lige prvaka nanio goleme gubitke UEFA-i. Španski klubovi nisu dobili takvu ponudu pošto njih, a posebno šefa Reala Fiorentina Pereza, UEFA vidi kao glavne neprijatelje”, piše “Mundo”.

List tvrdi da su španski klubovi uvjereni da će se engleski ekipe vratiti u Super ligu zbog veličine projekta.

“Real” i “Barselona” smatraju da će ih Super liga spasiti od ogromnih finansijskih gubitaka i da je za njih dobro da ostanu u novom takmičenju.

“S obzirom na aktuelnu situaciju, razmislićemo o najadekvatnijim koracima kako bismo remodelirali naš projekt, uvijek imajući na umu cilj da navijačima ponudimo najbolje moguće iskustvo”, najavljuju timovi koji i dalje insistiraju na ligi superbogatih.