Angažiran je dovoljan broj policijskih službenika, kako uniformisane, tako i kriminalističke policije na poslovima fizičkog, operativnog, KDZ i saobraćajnog osiguranja ovih događaja, i svi su bili na visini zadatka.

Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo je, u saradnji i uz pomoć kolega iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, Obavještajno-sigurnosne agencije BIH, zatim Federalne uprave policije i Uprava policije MUP-a: zeničko-dobojskog, hercegovačko-neretvanskog, srednje-bosanskog, tuzlanskog i bosansko-podrinjskog kantona, poduzela mjere i radnje iz svoje nadležnosti u vezi osiguranja današnjih javnih skupova: “Povorke ponosa” i “Anti-lgbt protesta”, koji su održani u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Tom prilikom angažovan je dovoljan broj policijskih službenika, kako uniformisane, tako i kriminalističke policije na poslovima fizičkog, operativnog, KDZ i saobraćajnog osiguranja ovih događaja.

Možemo konstatovati da su, sa sigurnosnog aspekta, uspješno realizovani zadaci koji su se našli pred Upravom policije, te da su policijski službenici bili na visini zadatka.

Želimo izraziti zahvalnost svim građanima i posjetiocima Kantona Sarajevo za strpljenje i razumijevanje, obzirom da je, zbog održavanja ovih javnih skupova, bio obustavljen saobraćaj u užem gradskom području.

Također, zahvalnost i čestitke izražavamo policijskim službenicima i uposlenicima svih agencija koji su uzeli učešća u realizaciji današnjih planskih aktivnosti, posebno uzimajući u obzir vremenske prilike u kojima je bilo neophodno izvršiti današnje zadatke, navodi se iz Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.