Sarajevska policija izvršila je pretres dvije lokacije u opštini Novi Grad, te uhapsila dvije osobe zbog krivičnih djela u vezi sa zloupotrebom droge, te nelegalnog posjedovanja naoružanja, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo.

U saopštenju se dodaje da su pripadnici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, zajedno sa pripadnicima četvrte Policijske uprave juče u popodnevnim časovima izvršili pretres automobila “pasat” i stan u Ulici Saliha Behmena u naselju Alipašin most, koje koristi lice čiji su inicijali N.B. (35).

Tom prilikom pronađeno je i oduzeto oko 200 grama spida, digitalna vaga, pištolj “CZ M-57”, kalibra 7,62 milimetra sa okvirom i pet metaka istog kalibra.

Izvršen je pretres i stana i prateće prostorije u Ulici Sulje Jahića, opština Novi Grad Sarajevo, koji koristi lice čiji su inicijali A.T. (28), gdje je pronađena i oduzeta puška sa pripadajućim okvirom bez municije, te po paketić spida i marihuane, kao i tableta ekstazija.

Zbog sumnje da je počinio krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i posjedovanje vatrenog oružja bez odobrenja nadležnog organa, uhapšen je N.B.