Proteklog vikenda pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske izvršili su više kontrola poštovanja zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije, u cilju sprečavanja širenja koronavirusa među stanovništvom, u ugostiteljskim objektima u ovom entitetu Bosne i Hercegovine, pri čemu je evidentirano jedno krivično djelo “Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije”.

“Policijski službenici Policijske uprave Bijeljina su u Loparama u ugostiteljskom objektu zatekli 126 lica. O svemu je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu ‘Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije'”, saopšteno je iz MUP-a RS.

Iz MUP-a RS pozivaju građane da nadležnim službama prijave neodgovorne pojedince ili grupe koji svojim ponašanjem mogu ga ugroze zdravlje ljudi.

“U cilju zaštite zdravlja ljudi, a u skladu s važećim zaključcima Republičkog štaba za vandredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo RS, policijski službenici MUP RS će i u narednom periodu nastaviti s provođenjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti”, dodaje se u saopštenju iz MUP-a RS.