Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUP TK) danas su izvršili pretrese na 25 lokacija na području Tuzle, Kalesije, Srebrenika i Lukavca. Uhapšeno je 13 osoba kod kojih su pronađene određene količine opojne droge i municije.

Portparol Uprave policije MUP-a TK Amra Kapidžić kazala je da su službenici Odsjeka za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga Uprave policije MUP-a TK pretrese izvršili nakon višemjesečne istrage i u saradnji sa službenicima drugih organizacionih jedinica, a po narebi Kantonalnog suda u Tuzli.

“Ovom prilikom su pronašli i oduzeli određenu količinu materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, veći broj mobilnih telefona, sim kartica, vatreno oružje, veću količinu duhana kao i druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku”, izjavila je Kapidžić.

Uhapšeni će sutra biti predati u nadležnost kantonalnog Tužilaštva TK zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.