Prethodnih dana na društvenim mrežama se pojavio uznemirujući video u kojem djevojka iz Bihaća maltretira svoju tetku koja boluje od Daunovog sindroma. Na snimci se vidi fizičko i psihičko zlostavljanje bolesne žene. Reagirali su i aktivisti za prava osoba sa donwovim sindromom.

Iz MUP-a USK za BHRT su potvrdili da slučaj nije prijavljen policiji ali da policija provodi istragu na osnovu videa koji je objavljen.

Prema svemu sudeći osobe su sa područja Bihaća, ali žive u Austriji i ovaj događaj je najvjerovatnije nastao u stanu u Austriji, rečeno je za BHRT iz Mup-a USK. Sve informacije o ovom događaju se provjeravaju.

Podsjetimo, dugogodišnja aktivistkinja za prava osoba s Down sindromom, Sara Bero, ustupila je uznemirujuće snimke koji su prema njenim riječima nastali u Bihaću.

“Ajala Šušnjar je ovaj video htejla majci da proslijedi ali ga je greškom poslala drugarici.. Bravo za curu koja je ovo poslala jer da nije nje niko ne bi znao kako ova jadna djevojka živi sa ovim monstrumom i njenom mamom koja je saučesnik u svemu ovome…!”, objavila je Bero uz video brutalnog iživljavanja.

Na snimku se vidi psihičko i fizičko zlostavljanje osobe koja ima, kako Bero navodi, Down sindrom. Iživljavanje nad nemoćnom osobom vršila je njena sestričina. Monstruozni snimci otkrivaju i uzrok zlostavljanja.

Kako se može čuti na snimku, sporno je crtanje ili pisanje po zidu, zbog kojeg je osoba ometena u razvoju dobila i udarce.

“Kavo jedna reardirana, piše se po papiru ne po zidu. Silazi dok ti noge nisam polomila”, čuje se na jednom od dva uznemirujuća snimka, dok zlostavljanja osoba, vidno preplašena, obećava kako to neće više raditi.

Snimak koji se nalazi na ovom LINKU nećemo objaviti, jer je uznemirujućeg sadržaja.