Hrvatska rukometna reprezentacija izborila je finale Evropskog prvenstva nakon dramatične završnice koju ste mogli gledati na BHT1 i pratiti na našem portalu bhrt.ba

Željko Musa bio je strijelac pobjedničkog pogotka, pogledajte kako je izgledalo:

Vjerovao sam da ćemo zabiti, skoro slična akcija je bila iz 2017. pa nisam zabio i doveo Zlatka u lošu situaciju. Zaslužili smo zabiti, bili smo mirni u produžecima, ponavljali smo sami sebi da samo zaslužili. Nismo vidjeli strah u očima. Jedan prekrasan moment u mojem životu.

Cijelo prvenstvo smo se izvlačili iz svakakvih situacija, to može samo momčad. Zacrtali smo si da budemo momčad do kraja i to nas je dovelo ovdje, rekao je Musa.

Tim Hrvatska polufinale
Foto: Axel Heimken / kolektiff

David Mandić je prvo rekao da je utakmica trajala kao i nogometna.

Nisam mogao vjerovati koliko se igralo, mislio sam da su penali nakon deset minuta produžetaka. Zasluženo smo pobijedili, izašli smo slomljeni, ali isplatio se trud. Mogu zamisliti kako je to bilo za publiku, ne mogu opisati emocije. Nisam svjestan što smo uradili, rekao je Mandić.

Tim Hrvatska polufinale
Foto: Uros Hocevar / kolektiff

Luka Cindrić je završnicu zbog ozljede promatrao s klupe.

Bilo je vrlo stresno, mučila me ozljeda. Nevjerojatna utakmica i zaslužena pobjeda, sve se u životu vrati, danas smo šansu zabili za razliku od 2017. godine, ovo je veliki uspjeh za nas. Presretan sam, rekao je Cindrić kojeg duže vrijeme već muči ozljeda, a na ovom prvenstvu ju je obnovio.

Tim Hrvatska polufinale
Foto: Uros Hocevar / kolektiff

Kapetan reprezentacije Domagoj Duvnjak, odigrao je jednu odličnu utakmicu, zabio sedmerac za produžetak i vodio momčad tijekom svih 80 minuta.

Osjećam jedan veliki ponos, čestitke suigraču, stručnom stožeru i predivnim navijačima. Ne znam što bih rekao, jedna fenomenalna epska utakmica, nikad nisam igrao ovakvu utakmicu, rekao je nakon utakmice te je pokušao opisati kako se osjećao.

Tim Hrvatska polufinale
Foto: Uros Hocevar / kolektiff

Nemaš više snage, daješ sve od sebe, ne gledaš na semafor, rekao je Duvnjak. Toliko mi je drago zbog Muse, igra cijeli turnir samo obranu, pozitivna osoba, drži svlačionicu u dobrom raspoloženju, dodao je.

Tim Hrvatska polufinale
Foto: Uros Hocevar / kolektiff