Sarajevo je dobilo jedno od najreprezentativnijih savremenih arhitektonskih zdanja, kultni Vidikovac na Trebeviću.

Kako navode iz Gradske uprave, građevinski radovi su završeni, a radi se o kompleksnom objektu sa različitim sadržajima za sve generacije, raspoređenim na ukupno tri etaže kojim dominira monumentalno spiralno stepenište.

Novoizgrađeni Vidikovac, kako navode, može parirati bilo kojem svjetskom kompleksu, a ostat će prepoznatljiv po prostranom i prohodnom ravnom krovu, dostupnom svim budućim posjetiocima. Osim zatvorenih sadržaja, kreirana je javna površina pogodna i za različita kulturna dešavanja, mini koncerte, književne večeri i izložbe.

Kao što je to bilo sa revitaliziranom Trebevićkom žičarom, nema nikakve dileme, ističu iz Gradske uprave, da će i Vidikovac dokazati da je u potpunosti opravdano ulaganje.

Simbolično, na današnji datum, historijski važan za našu državu i njen glavni grad, sa Trebevića, mjesta koje je jedan od simbola odbrane Sarajeva, predstavljamo novi kapitalni projekt koji ostaje nasljedstvo svim njegovim građanima.Najbolji način obilježavanja Dana nezavisnosti je vidljiv dokaz vrijednog i predanog rada, ostvarenih rezultata aktuelne vlasti, obnavljanje simbola bh. prijestolnice. Naš izraz poštovanja prema jedinoj domovini Bosni i Hercegovini je da revitaliziramo simbole glavnog grada i ulažemo u razvojne projekte koji su gradili i dalje grade sami sebe – ističe se u saopćenju.