Pripadnici Jedinice granične policije Dobrljin uhapsili su lice čiji su inicijali E.B. (1980.), državljanina Bosne i Hercegovine, zbog postojanja osnove sumnje da je počinio krivično djelo krijumčarenje migranata.

Navedeno lice je lišeno slobode nakon što je na području Kostajnice otkriven u krijumčarenju ilegalnih migranata iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku.

Riječ je ukupno 13 ilegalnih migranata, koje su, uz E.B. krijumčarile još dvije osobe, a koje su se udaljile u nepoznatom pravcu ugledavši pripadnike GPBiH. Migranti, među kojima je bilo i maloljetnih osoba, krijumčareni su u tri vozila. Niko od njih nije posjedovao identifikacione dokumente, a u razgovoru sa službenicima GPBiH izjavili su da dolaze iz Bangladeša.

Prema naredbi tužioca Tužilaštva BiH, protiv E.B. biće dostavljen izvještaj o krivičnom djelu. Vozilo i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti. O događaju su obaviješteni pripadnici Službe za poslove sa strancima BiH koji će nastaviti daljnji rad nad ilegalnim migrantima, a u toku je i daljnji rad na otkrivanju ostalih počinilaca ovog krivičnog djela.