Na sarajevskim brdima jutros je osvanuo prvi ovosezonski snijeg, a slaba kiša i susnježica najavile su kraj toplom vremenu i početak hladnijeg razdoblja. Snijeg je pao i na Bjelašnici, Jahorini i Vlašiću.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH kažu da će danas u Sarajevu veći dio dana biti oblačno.

Smanjenje oblačnosti očekuje se u poslijepodnevnim satima, a najviša dnevna temperatura zraka bit će oko 9 stepeni.

Do kraja sedmice u BiH će se zadržati nestabilno vrijeme sa kišom, a povremen snijeg moguć je samo na najvišim planinskim vrhovima centralne Bosne.

Stabilnije vrijeme prognozira se od 17. do 22. oktobra, uz povremenu i slabu kišu u centralnoj Bosni. Od 23. do 27. oktobra očekuju se promjenljive vremenske prilike, sa obilnijom kišom na jugozapadu Bosne i u Hercegovini.

Do 23. oktobra, jutarnje temperature se prognoziraju od 2 do 7 stepeni u Bosni, te od 5 do 10 stepeni u Hercegovini, dnevne u Bosni između 7 i 12, u Hercegovini od 11 do 16 stepeni.

U periodu od 24. do 27. oktobra slijedi blagi rast temperatura, jutra će biti ugodno topla, sa vrijednostima u Bosni od 9 do 14, u Hercegovini od 10 do 15 stepeni. Dnevne temperature zraka će se kretati između 15 i 20 u Bosni, te 17 i 22 stepena u Hercegovini, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.