Na “Trebinje film festivalu” u proteklih pet dana prikazano je 20 dugometražnih, kratkometražnih i dokumentarnih ostvarenja i istaknuto da je ovaj grad izuzetno mjesto za snimanje.

Festival evropskog i mediteranskog filma “Trebinje film festival” i ove godine je okupio reditelje, glumce i filmske radnike iz Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Velike Britanije.

Reditelj filma “Polar” Dominik Džekson rekao je da se isplatilo što je, uprkos svim administrativnim problemima zbog koronavirusa, stigao na “Trebinje film festival”, ocijenivši da je na festivalu prikazano nekoliko jako dobrih filmova iz različitih zemalja.

Umjetnički direktor Festivala Peđa Milojević istakao je da se ovakvim manifestacijama pokazuje da kulturni život može da se odvija uz poštovanje svih propisanih mjera.

“Trebinjska publika je i ove godine pokazala da, i pored aktuelne epidemiološke situacije, rado prima glumce i doživljava ih kao svoje”, istakao je Milojević.

Reditelj filma “Grudi” Marija Perović izrazila je zadovoljstvo učešćem na ovakvom festivalu, istakavši da je Trebinje izuzetno mjesto za snimanje, te da bi ovaj grad bio divan za snimanje nekog građanskog filma koji pripada jednoj epohi.

Ona je dodala da bi bilo dobro da Trebinje posjećuje više filmskih ekipa.

“Grad je mali, lokacije za snimanje su blizu, a Trebinje ima značajna glumačka imena. Sve su to razlozi zbog kojih bi mogao da se pretvori u ozbiljan ‘filmski objekat’, mjesto koje spaja različite prostore i kulture”, navela je Perović.

Osmi Festival evropskog i mediteranskog filma “Trebinje film festival” biće završen večeras projekcijom filma “Bure baruta” u kojem glume ovogodišnji dobitnici nagrade “Zlatni platan” Vojislav Brajović i Ana Sofrenović.