Real Madrid je aktivirao protokol vezan za koronavirus u svojoj nogometnoj i košarkaškoj ekipi nakon što je jedan njegov košarkaš bio pozitivan na testiranju, a vodstva košarkaške i nogometne lige prekinula su natjecanje na dva tjedna.

Nakon što je potvrđena vijest, članovi kluba žurno su napustili sportski centar u predgrađu Valdebebas na sjeveru Madrida. Realovi nogometaši nisu trenirali u 11 sati kako je bilo predviđeno nego su napustili kamp.

U tamošnjoj rezidenciji zajedno žive nogometaši i košarkaši koje dijeli jedan kat u zgradi. Jedu u istom restoranu, a košarkaška dvorana nalazi se pored nogometnog stadiona.

Nakon što je u 12 sati u Madridu održan sastanak organizatora nogometnog prvenstva La Lige, Španjolskog nogometnog saveza i sindikata nogometaša donesena je odluka o otkazivanju prve i druge lige na dva tjedna. La Liga je u utorak odlučila da će se utakmice igrati bez publike no nakon što je sindikat igrača zatražio otkazivanje kako se igrači ne bi zarazili na putovanjima i hotelima, natjecanje je zaustavljeno.

“S obzirom na situaciju nastalu jutros, vezanu za karantenu u Real Madridu te mogućnosti da su još neki igrači pozitivni na koronavirus u drugim klubovima, La Liga smatra da je došlo vrijeme za iduću fazu protokola vezanog za koronavirus”, priopćila je La Liga.

“Bit će suspendirane utakmice, barem u iduća dva kola. Ova odluka bit će razmotrena nanovo nakon što završi karantena pogođenih klubova”, dodala je La Liga.

Košarkaško prvenstvo također je prekinuto na dva tjedna.

Sa 2.277 zabilježenih slučajeva koronavirusa Španjolska je nakon Italije zemlja s najviše oboljelih u Europi. Od tog broja polovica se nalazi u Madridu i okolici. U glavnom gradu i okolici umrla je 31 osoba od ukupno 55 u Španjolskoj.