Ova godina bi za Opštinu Ugljevik trebalo da bude godina kapitalnih ulaganja. Prema najavama načelnika Vasilija Perića, planirano je ulaganje više od četiri miliona maraka u različite projekte.

“Posebno smo ponosni na činjenicu da smo uspješno kreirali neke programe po kojima smo među prvima na ovim prostorima. Prije svega mislim na podršku porodici, dodjeljujemo 400 KM po svakom novorođenom djetetu, odobravamo sredstva za vještačku oplodnju, čime podstičemo natalitet”, izjavio je Perić u razgovoru za BHRT, uz konstataciju da Opština Ugljevik ima najpovoljnije cijene komunalnih usluga u regiji.

Govoreći o planovima za 2020. godinu, načelnik Opštine Ugljevik najavljuje implementaciju programa kapitalnih ulaganja u ovoj opštini.

“Izdvojićemo 4 miliona KM za izgradnju puteva i održavanje putne infrastrukture, izgradnju mostova i javne rasvjete. Nastavićemo program podrške porodici i mladim bračnim parovima, kao i program podsticaja i subvencija našim poljoprivrednicima”, kazao je za BHRT načelnik Opštine Ugljevik Vasilije Perić.