U Mostaru su uručene nagrade najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola u Federaciji BiH u školskoj 2018./2019. godini.

Po tri učenika osnovnih i srednjih škola iz svake županije nominirala su županijska ministarstva obrazovanja. Nagrađeno je ukupno 60 osnovnoškolaca i srednjoškolaca, a priznanja su uručena i predstavnicima 58 škola u kojima nastavu pohađaju nagrađeni učenici.

Među nagrađenima su brojni učenici generacije, značajan broj njih sa zapaženim rezultatima na različitim natjecanjima i smotrama znanja, mnogi su vrlo aktivni u školskim sekcijama, a pojedini su ostvarili zapažene rezultate na sportskim, literarnim i likovnim natjecanjima, kao i natjecanjima u glazbi i plesu.

Također, mnogi od njih su društveno aktivni na različitim projektima i aktivnostima, te uključeni u volonterski društveno-korisni rad.

Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti posljednjih 13 godina organizira nagrađivanje učenika osnovnih i srednjih škola, a u ovoj formi četvrtu godinu za redom.

Jedan od nagrađenih učenika je i srednjoškolac iz Kupresa David Jezidžić koji je kazao kako mu nagrada puno znači jer je to velika potvrda njegova truda.

Zahvaljujem Federalnom ministarstvu, svojim profesorima, prijateljima i obitelji, bez kojih ovo ništa ne bi bilo moguće, kazao je Jeziđić i dodao kako će nagrada zasigurno biti poticaj da u budućnosti bude još bolji.

Nagradu je primila i Asja Ćatić iz Osnovne škole “Musa Ćazim Ćatić” iz Sarajeva kojoj nagrada također mnogo znači i jako joj je važna, jer je, kako kaže, uložila je mnogo truda i rada, a još je sretnija što je Federalno ministarstvo sve to prepoznalo.