Četiri osobe su ubijene, među njima osumnjičeni, u višečasovnoj pucnjavi u Čikagu.

Pravo krvoproliće počelo je oko 13.50 časova po lokalnom vremenu kada je muškarac na parkingu u Čikagu pogodio hicem iz vatrenog oružja tridetestogodišnjeg muškarca u automobilu, saopštila je policija.

Istražitelji pokušavaju da utvrde motiv napada, koji je započeo sinoć ubistvom studenta /30/ Univerziteta u Čikagu.

NJega je napadač DŽejson Najtingejl upucao u glavu dok je sjedio u automobilu u garaži u četvrti Hajd Park, rekao je novinarima nadzornik čikaške policije Dejvid Braun, objavio je AP.

Žrtva, student Univerziteta u Čikagu, proglašen je mrtvim na licu mjesta, javlja mreža Ej-Bi-Si.

Osumnjičeni je zatim ušao u stambenu zgradu u istoj ulici i ispalio više hitaca u pravcu žene pripadnika obezbjeđenja, koja je pogođena u grudi. Pogodio je i sedamdesetsedmogodišnju ženu koja je i dalje u kritičnom stanju.

Najtingejl je krvavi pir nastavio u drugoj zgradi, gdje je oteo muškarca koga je poznavao, a zatim otišao do prodavnice i ispalio hice, usmrtivši dvadesetogodišnjaka i ranivši osamdesetjednogodišnju ženu u glavu i vrat, rekao je Braun.

Žena je, takođe, u kritičnom stanju.

Po izlasku iz prodavnice, Najtingejl je ispalio hitac u devojčicu /15/ koja se vozila automobilom sa majkom. Devojčica je u kritičnom stanju, saopštila je policija.

Zatim se vratio u radnju u kojoj su policajci iz Čikaga istraživali raniju pucnjavu i pucao na policajce. Niko od policajaca nije povrijeđen, rekao je Braun.

Najtingejl se potom odvezao na sjever do Ivanstona, koji se graniči sa Čikagom, gdje je ušao u prodavnicu pokušavajući da je opljačka i tu je pucao, ali nikoga nije ubio.

Potom je prešao ulicu i otišao do restorana gdje je pucao ženi u glavu, koja je, takođe, u kritičnom stanju.

Krvavi pogod završen je njegovom smrću u pucnjavi sa policijom na parkingu sjeverno od grada.