Za nekoliko regija u Hrvatskoj izdato je narandžasto upozorenje zbog nepovoljnih vremenskih prilika, saopćio je Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Narandžasto upozorenje zbog jakih udara vjetra izdato je za dubrovačku, splitsku i riječku regiju. Upozorenje zbog obilnih padavina izdato je za riječku i gospićku regiju.

Udari vjetra mogli bi iznositi i do 75 kilometara na sat. Kada je riječ o padavinama, lokalno bi pasti i više od 50 milimetara kiše.

”Budite spremni zaštititi sebe i svoju imovinu. Moguće je poplavljivanje imovine i prometne mreže. Također je moguć prekid opskrbe energijom, prekid komunikacijske mreže kao i opskrbe vodom. Opasni uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te proklizavanja na mokrim kolnicima“, upozorili su iz DHMZ-a.

Žuto upozorenje zbog padavina izdato je za karlovačku regiju, a zbog udara vjetra za zapadnu obalu Istre, Kvarner i Kvarnerić, Velebitski kanal, sjevernu, srednju i južnu Dalmaciju. 

Za srijedu žuto upozorenje zbog jačih udara vjetra na snazi je za područja sjeverne, srednje i južne Dalmacije, te gospićke regije, dok je i zbog obilnijih padavina izdato za kninsku, splitsku i dubrovačku regiju.