Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH u subotu, 12. juna, u Bosni i Hercegovini očekuje se umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

U drugom dijelu dana lokalni pljuskovi su mogući u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne, te na istoku, jugoistoku i sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 27°C, na jugu zemlje do 30°C.

U nedjelju, 13. juna, u našoj zemlji veći dio dana bit će pretežno oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima. Više padavina je u Bosni. U poslijepodnevnim satima prestanak padavina i smanjenje oblačnosti.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24°C, na jugu zemlje do 28°C.

Također i u ponedjeljak, 14. juna, u Bosni će biti uglavnom umjereno oblačno vrijeme. U jutranjim satima po kotlinama je moguća magla ili niska naoblaka. U Hercegovini pretežno sunčano.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 18°C.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26°C, na jugu zemlje do 28°C, saopćeno je iz FHMZBiH.