Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda sutra će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom ili lokalnim pljuskom.

Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugoistočnog smjera. U sjevernim i sjeveroistočnim područjima vjetar istočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10 stepeni, na jugu zemlje do 14. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17, na jugu zemlje do 20 stepeni.

I u srijedu se očekuje oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura većinom između 5 i 9, na jugu zemlje do 14, a najviša dnevna uglavnom između 12 i 18 stepeni.

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme u našoj zemlji biće i u četvrtak, 29. aprila. Lokalni pljuskovi se očekuju od sredine dana prema večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 7 i 13, a najviša dnevna između 17 i 24 stepena, saopćeno je iz FHMZBiH.