Nastavljajućii aktivnosti na realizaciji operativno taktičke akcije kodnog naziva “Feniks”, policijski službenici Federalne uprave policije i Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo u saradnji sa pripadnicima MUP Republike Srpske trenutno vrše pretrese na 16 lokacija na području Kantona Sarajevo i sedam pretresa na području Istočnog Sarajeva.

Kako je saopšteno je iz Federalne uprave policije, pretresi na području Kantona Sarajevo i na području Istočnog Sarajeva vrše se pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo od ranih jutarnjih sati u cilju dokumentovanja i dokazivanja udruživanja radi činjenja krivičnih djela, a u vezi s krivičnim djelima prevara, krivotvorenje isprava, utaja, zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Do sada je prilikom pretresa pronađena i privremeno oduzeta dokumentacija koja se može dovesti u vezu izvršenja navedenih krivičnih djela, te određena količina narkotičkih sredstava.

Jučer su u sklopu akcije “Feniks” izvšreni pretresi na 18 lokacija na području Kantona Sarajevo i tom prilikom pronađeni su i oduzeti predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku, dok je u ranijem periodu oduzeto više motornih vozila koja su bila predmet izvršenja krivičnih djela.

Policijski službenici Federalne uprave policije i Uprave policije MUP Kantona Sarajevo u narednom periodu nastavljaju rad.