Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) nastavljena je raspravom o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnom redu i miru. Prijedlogom zakona propisuju se novi prekršaji protiv javnog reda i mira, kao i sankcije.

Podsjetimo, juče je obavljena rasprava o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima, iz kojeg su izbrisani članovi koji se odnose na uspostavljanje rezervnog sastava policije.

Izvještava Olga Urukalo Desnica

Poslanici će razmatrati Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o oružju i municiji.

Biće razmatran i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dobit, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o društvima za osiguranje, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o unutrašnjem platnom prometu i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o fiskalnim kasama.

Poslanici će raspravljati i o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu, Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o duvanu i Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Komori inženjera poljoprivrede RS.