Prije nekoliko dana, u Sarajevu je obavljen porođaj u vozilu Hitne pomoći ispred stadiona Grbavica.

Nakon ove priče navijači Fudbalskog kluba Željezničar odlučili su organizovati skupljanje novčanih sredstava, s obzirom da se porodica dječaka rođenog ispred stadiona Grbavica nalazi u teškoj situaciji.

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Navijači i simpatizeri Fudbalskog kluba Železničar i ranije su pokretali humanitarne akcije te pomagali onim najugroženijim.

To da navijači nisu samo huligani koji prave nerede, te da su tu kada je pomoć najpotrebnija dokazuje i navijačka skupina Bad Blue Boys (Dinamo) iz Zagreba.

Naime, početkom godine kada je Zagreb zadesio snažan zemljotres Bad Blue Boys-i su bili među prvima koji su pritekli u pomoć.

Tom prilikom nastale su vrlo dirljive fotografije: Boysi iz porodilišta i bolnice oštećene snažnim potresom pažljivo iznose inkubatore.

Bad Blue Boys pomazu zemljotres Zagreb
Foto: Index.hr

Podsjećamo, 26. novembra ekipa Hitne medicinske pomoći KS na lokalitetu općine Novo Sarajevo uspješno je obavila porod u vozilu Hitne pomoći.

Zbog pomenute lokacije porođaja navijači Željezničara našalili su se te zaključili da će dječak biti biti budući fudbaler ili navijač Željezničara.