Los Angeles Lakers su sinoć osvojili naslov prvaka NBA, svoj 17., nakon što su u šestoj utakmici u “mjehuru” pored Orlanda sa 106-93 pobijedili Miami Heat i svladali ih ukupnm rezultatom 4-2 u seriji. 

LeBeron James je osvojio svoj četvrti NBA naslov zabovši u utakmici 28 koševa uz 14 skokova i deset asistencija.

Postao je prvi igrač u povijesti NBA da je proglašen najboljim igračem finala s tri različita kluba i sada ima četiri takve titule, a ispred njega je samo još Michael Jordan  sa šest naslova MVP-a završnice 

Prošle godine kada je prešao u Los Angeles iz Cleveanda obećao je navijačima, koji su šest sezona zaredom ostali bez doigravanja, da će se to promijeniti.  

“To što mislim da moram nešto dokazati me tjera naprijed”, izjavio je  James nakon svoje rekordne 260. utakmice finala.

Uz Anthonyja Davisa, James je odveo Lakerse do prvog mjesta u Zapadnoj konferenciji u svojoj drugoj sezoni u Los Angelesu.

Los Angeles je u završnici imao omjer pobjeda i poraza 16-5.

Ovu je godinu, osim pandemije koronavirusa koja je uzrokovala prekid višemjesečni sezone te nastvak u zaštićenom “balonu” bez navijača u Orlandu, za Los Angeles obilježila i tragična smrt njihove bivše zvijezde Kobea Bryanta koji je u siječnju poginuo u padu helikoptera s kćerkom Giannom.

“Još od tragedije, svi smo željeli ovo napraviti za njega”, kazao je Davis koji je utakmicu završio sa 19 koševa i 15 skokova.