Bh. tekvandoista Nedžad Husić (19) nije uspio osvojiti broznanu medalju na Olimpijskim igrama nakon što je poražen protiv turskog predstavnika Hakana Recbera rezultatom 22:13. BiH tako još uvijek čeka na prvo olimpijsko odlikovanje u istoriji.

Za Husića je ponovo bila kobna prva runda koju je Turčin dobio 14:5 i nije bilo realno očekivati da nadoknadi zaostatak. Iako je sve učinio da barem ublaži poraz, naredne dvije runde su bile poptuno izjednačenje i Recber je došao do bronze.

Naš mladi borac je prethodno u četvrtfinalnom okršaju savladao Egipćanina Mahmuda Abdulrahamana 8:7, a u osmini finala eliminisao je japanskog predstavnika Ricarda Suzukija rezultatom 22:2.

U polufinalnom meču poražen je od Uzbekistanca Ulugbeka Rašitova rezultatom 28:5.

Bez obzira što je ostao bez medalje, Husić je napravio veliki uspjeh, jer je već ranije plasmanom u polufinale ostvario najbolji rezultat u istoriji BiH na Olimpijskim igrama i takmičenje je okončao na diobi 5. mjesta.

Prethodno je najbolji plasman ostvario strijelac Nedžad Fazlija koji je u disciplini 10 metara vazdušna puška zauzeo 6. mjesto u Sidneju 2000. godine.