Načelnik Neuma Dragan Jurković izjavio je da je ove godine predsezona u tom gradu skoro u potpunosti upražnjena, a određeni broj gostiju očekuje se oko 1. svibnja, i to većinom domaćih te poneki gost iz regije.

Jurković je ocijenio kako se zbog pandemije i slabe procijepljenosti stanovništva teško može očekivati veći broj stranih gostiju.

“Predsezona je ove, kao i prošle godine, ostala skoro pa u potpunosti upražnjena. U tom periodu obično u Neumu budu gosti iz zapadnih zemalja i azijskog područja, koji su u vremenu pandemije spriječeni putovati, kao i većina ostalih”, rekao je Jurković.

Određeni broj gostiju, kako je rekao, očekuje se oko 1. svibnja, ukoliko to situacija bude dozvoljavala, i to većinom sve domaći gosti, eventualno određeni broj gostiju iz regije.

Kada su u pitanju očekivanja od turističke sezone s obzirom na to da će epidemiološka situacija biti glavni kriterij, Jurković napominje kako se nalazimo u vremenu gdje je sve neizvjesno pa tako i turistička sezona, no da se, ipak, nada kako će se epidemiološka situacija poboljšati i da će imati koliko-toliko uspješnu turističku sezonu.

“Na nama je da radimo, prilagodimo se uvjetima takvim kakvi jesu. Pokušat ćemo našu ponudu poboljšati i ujedno prilagoditi novonastaloj situaciji, kako bi naši gosti u Neumu proveli samo ugodne trenutke”, rekao je Jurković.

On naglašava kako je oduvijek u Neumu u samoj sezoni bilo najviše domaćih gostiju, no zadnjih se godina broj gostiju iz regije znatno povećao.

“Dok pandemija traje, ili bar dok se ne procijepi veliki broj stanovništva, teško da možemo očekivati veći broj stranih gostiju”, ističe Jurković.

Kada su u pitanju gosti iz regije, Jurković se nedavno susreo s gradonačelnikom Beograda Zoranom Radojičićem s kojim je razgovarao o turizmu. Prošlu sezonu Neum je imao puno gostiju iz Srbije, a Jurković se nada da će se taj broj zadržati i ove godine, ako ne i povećati.

“Od njih smo dobili samo pozitivne komentare i poziv na suradnju. Sukladno tome dogovoren je i posjet neumskih hotelijera Beogradu i Novom Sadu, a sve u svrhu promocije Neuma kao turističke destinacije”, zaključio je načelnik Neuma Dragan Jurković.