Napadač francuskog fudbalskog prvaka PSG-a Brazilac Nejmar suspendovan je na dvije utakmice zbog crvenog kartona koji je dobio u derbiju protiv Marselja, a istovremeno vođstvo lige je najavilo istragu o navodnom rasizmu na toj utakmici, javlja francuska novinska agencija AFP.

Najveći derbi francuskog fudbala obilježile su divljačke scene igrača i čak pet crvenih kartona koje je pokazao neuvjerljivi sudac Brisard.

Sudac je nakon tučnjave igrača u samoj završnici susreta odmah pokazao crvene kartone Lajvinu Kurzavi i Leandru Paredesu iz PSG-a te Dariju Benedetu i Jordanu Amaviju iz Marselja. Tek nakon pregleda snimke isključio je i Nejmara.

Prema pisanju AFP-a najgore je prošao Kurzava koji je kažnjen sa šest utakmica. Tri utakmice će se “hladiti” Jordan Amavi, dvije, uz jednu ulsovno, Nejmar i Lenadro Paredes, a jednu utakmicu suspenzije je dobio Dario Benedeto.

Liga će istražiti ima li istine u tvrdnjama Nejmara koji je optužio Alvara Gonzaleza Soberona za rasizam, a istražuje se i navodno pljuvanje Angela Di Marije prema Soberonu, prenosi Hina.