Peta stanica Nektar OK Fest karavana je Gradiška. OK team realizirat će, u saradnji s Kulturnim centrom Gradiška, 19. i 20. novembra sadržaje i program tog događaja, koji putovanje nastavlja kroz gradove širom BiH.

Radi se o projektu koji je OK team pokrenuo s namjerom i željom da što kvalitetnije promovira planirani i najavljeni program festivala za 2021. godinu, te u partnerstvu sa institucijama kulture u RS i cijeloj BiH stvori kvalitetan kulturni sadržaj, koji će istovremeno vratiti program i publiku u te ustanove.

“Namjera je da „probudi“ i „osvježi“ kulturne sadržaje u našoj državi, koji su gotovo upotpunosti obustavljeni tokom većeg dijela 2020. godine, zbog posljedica pandemije virusa korona”, navodi se.

Program u Kulturnom centru Gradiška započet će u četvrtak 19. novembra u 19 sati, otvaranjem izložbe fotografija ‘OK fest retrospektiva’ autora Vedrana Ševčuka i Marka Ristića.

“Nakon otvaranja izložbe, za 20 sati, planiran je koncert Palladio String Quarteta. Repertoar kvarteta čini širok spektar muzičkih žanrova među kojima su pop, rock, tango, filmska muzika, evergreen i klasika”, ističe se.

Za petak 20. novembra od 18 sati u Kultunom centru Gradiška na programu Nektar OK fest karavana je projekcija filma ‘Tusta’, režisera Andreja Korovljeva.

Radi se o dokumentarnom filmu o najvećem frontmenu ex-Yu punk-rock scene, čovjeku koji je prerastao muziku i postao simbol slobodnog mišljenja i zdravog razuma – Branku Črnac Tusti, frontmenu benda KUD Idijoti. Od 20 sati na programu će biti projekcija filma ‘Nebeska tema – priča o Vladi Divljanu’, režisera Mladena Matičevića, s elementima igranog filma.

Kako organizator navodi, kompletan progam izvodi se u skladu s epidemiološkim mjerama koje su na snazi. Ulaz je besplatan, broj mjesta ograničen, a ulaznice se mogu preuzeti u Kulturnom centru Gradiška.