U Mostaru je pokrenut projekat namijenjen svim Hercegovkama bez obzira na mjesto stanovanja. Kako organizatori najavljuju, to će sigurno biti događaj godine u Hercegovini.

Idejni Projekat “Hercegovka godine” osmislila je kantautorka, spisateljka i kolumnista Daniela Škegro.

Svi koji žele učestvovati u izboru „Hercegovka godine“ mogu svoje prijedloge poslati na mail: hercegovkagodine@gmail.com

Uz ime i prezime osobe koju nominujete, potrebno je priložiti opis zašto baš ta osoba zaslužuje tu titulu, te naravno i fotografiju te osobe.

Poziv je otvoren svima i nominovati možete svoju majku, prijateljicu, suprugu, baku, šeficu, radnicu ili bilo koju osobu koja vas inspiriše kao pozitivan član društva. Naravno, poziv je otvoren svim Hercegovkama u domovini i iseljeništvu.

Prijave su otvorene do 05.12.2019. godine. Nakon što se zatvore prijave, javnost će biti obaviještena o daljnjim koracima.

Finalno veče, to jest sami izbor „Hercegovka godine“ održaće se 17. decembra 2019. godine u Hrvatskom Domu „Herceg Stjepan Kosača“. Dodjela nagrada biće upotpunjena lijepom muzikom i modnom revijom, tako da zanimljivosti i dobre atmosfere neće nedostajati.