Trenutna popunjenost Kovid bolnice u Bijeljini je 70 odsto sa trendom rasta upućenih pacijenata, te je neophodno njeno prostorno, tehničko i kadrovsko proširenje, saopštio je Krizni štab Bolnice “Sveti vračevi”.

“Stanje u Kovid bolnici je lošije u odnosu na dan ranije. Trenutno se u njoj nalazi 27 pacijenata. Jedan pacijent srednje životne dobi preminuo je juče. Riječ je o osobi koja je imala više komorbiditeta. U Kovid bolnici imamo 23 pacijenta sa pneumonijom, jedan je na respiratoru, dva su na neinvazivnoj mehaničkoj podršci, a 17 ih je na standardnoj kiseoničkoj podršci”, naveli su u saopštenju.

Kako su rekli, i prošle sedmice je v.d. direktora Bolnice Zlatko Maksimović sa saradnicima posjetio prostorije stare bolnice da bi se upoznao o raspoloživom prostoru i tehničkim mogućnostima za eventualni priliv većeg broja pacijenata, a u funkciju su stavljene trijažna ambulanta i Kovid ambulanta.

Krizni štab poziva građanstvo na maksimalan oprez i ukazuje na značaj nošenja zaštitnih maski, držanja fizičke distance, kao i pojačane lične higijene, te dezinfekcije ruku i površina.

“Svako okupljanje većeg broja ljudi sve nas vodi u veliki rizik”, upozorio je Krizni štab bijeljinske bolnice “Sveti vračevi”.