Premijer Izraela Benjamin Netanjahu upozorio je danas da se izraelski udari na pojas Gaze neće skoro okončati, poslije pojačanja napada na to palestinsko područje u kojima je poginulo više od sto ljudi za samo pet dana.

“Rekao sam da ćemo napasti Hamas i druge terorističke organizacije i zadati im ozbiljne udarce i to ćemo i učiniti. Oni plaćaju i nastaviće skupo da plaćaju. Još nije gotovo”, rekao je Netanjahu poslije sastanka u Ministarstvu odbrane, prenijele su agencije.

Osvrćući se na najnovije sukobe izraelski lider je rekao da su napadnuti tuneli pod zemljom na palestinskoj teritoriji.

“Lideri Hamasa su mislili da mogu da pobjegnu od nas.Ne mogu da pobjegnu. Možemo ih stići svuda, sve ljude (Hamasa) i nastavićemo to da činimo”, rekao je Netanjahu, podsjetivši da je Izrael napadnut u ponedjeljak uveče, kada je obilježavan Dan Jerusalima, osvajanje istočnog dijela grada u Šestodnevnom ratu 1967. godine.

On je iskoristio priliku da se zahvali predsjedniku SAD Džozefu Bajdenu, predsjedniku Francuske Emanuelu Makronu, britanskom premijeru Borisu Džonsonu, kancelarki Nemačke Angeli Merkel i drugima koji su ponudili svoju podršku.

“Oni su stali za naše prirodno i očigledno pravo da se branimo, da djelujemo u samoodbrani protiv tih terorista koji i napadaju civile i kriju se iza civila”, rekao je premijer Izraela, prenijeli su izraelski mediji.