Humanitarno udruženje “Ruku na srce” i ove godne realizuje humanitarni projekat, u okviru kojeg nastoje obezbijediti novogodišnje paketiće za djecu iz porodica slabijeg materijalnog stanja, istakla je za BHRT portparol Udruženja Nuseiba Nazak.

“Želimo da pozovemo sve građane, donatore, da nam se priključe u našoj zimskoj čaroliji”, rekla je Nazak.

Svi koji žele biti dio ove zimske čarolije, mogu donirati igračke (ne nužno nove, bitno je da su očuvane), slatkiše, školski pribor ili novac. Takođe, mogu i sami napraviti paketić i uljepšati početak Nove godine djeci kojoj roditelji ne mogu obezbijediti te male radosti.

Protekle zime u okviru projekta podijeljeno je čak 3.000 paketića mališanima školskog i predškolskog uzrasta sa područja Kantona Sarajevo, ali i čitave Bosne i Hercegovine.

“S obzirom na epidemiološku situaciju, ove godine nećemo imati centralnu završnu manifestaciju projekta ‘Nijedno dijete bez paketića’ i novogodišnju predstavu za mališane, ali svakako pripremamo jedno iznenađenje za naše mališane”, rekla je Nazak.

Donacije je ove godine moguće dostaviti na sljedećim punktovima: Svakoga dana u periodu od 09:30 do 22:00h u prostorije Hub-a Homework-a (ul. Kolodvorska 12) i subotom od 10:00 do 12:00 u Centar „Ruku na srce“ na Dobrinji (ul. Esada Pašalića 8).

Ukoliko niste u mogućnosti lično dostaviti svoj prilog, na žiro račun Udruženja (1990490056036171) možete uplatiti i novčane donacije sa naznakom: Za akciju “Nijedno dijete bez paketića” (primalac: Udruženje “Ruku na srce“, ul. Hakije Turajlića 33, Sarajevo). Također, aktivan je i humanitarni broj za korisnike BH Telecoma (090 291 071), putem kojeg je moguće donirati 2,00 KM.

Rok za prikupljanje svih donacija je 26. decembar 2020. godine.