Njemačka kompanija TVC odlučila je izgraditi vlastitu fabriku na lokalitetu Industrijske zone u Vitkovićima, na području Goražda, gdje planira proizvodnju medicinskih kreveta i funkcionalnog namještaja. Zaposlila je 15 radnika, a do kraja godine planira zapošljavanje oko 150 radnika.

Spremnost za investiranje predstavnici ove kompanije potvrdili su i prilikom razgovara s premijerkom i ministrom za privredu BPK-a Goražde Aidom Obućom i Mensadom Arnautom kojima su predstavili investicioni plan.

“Planiramo izgradnju nove fabrike u Goraždu kako bismo proširili naše proizvodne kapacitete na prostoru Evrope. Na novoj lokaciji uglavnom ćemo proizvoditi medicinske krevete i funkcionalan namještaj. U ovoj godini planiramo osnovati TVC d.o.o kao novu kompaniju, pronaći adekvatno zemljište na kojem bi izgradili novi pogon planirane veličine 7.000 metara kvadratnih prizemlje i 12 000 metara kvadratnih proizvodno područje,” istakli su iz ove kompanije.

Naglasili su da je u planu dizajniranje i uspostavljanje modernog i održivog proizvodnog postrojenja sa obučenim i iskusnim radnicima. Dodaju takođe kako su započeli partnerstvo sa kompetentnim timom u Goraždu.

“Kompetentan tim sa kojim smo počeli partnerstvo u Goraždu radom u maloj preliminarnoj fabrici upoznat će se sa našim proizvodima i mašinama. Prvi zaposlenici trebali bi se ponašati kao multiplikatori i svoju stručnost prenijet će budućim kolegama. Na ovaj način osjećamo se sigurnim da ćemo stvoriti jak tim koji će moći proizvoditi u skladu s visokim standardima kvalitete naših kupaca širom svijeta. Osjećamo srdačnu dobrodošlicu u Goraždu i sretni smo što sarađujemo sa ljudima iz regiona,” poručili su predstavnici njemačke kompanije.

Istakli su da su u narednih nekoliko godina planirane i nove proizvodne hale u Goraždu.