Predsjednik Vlade Federacije BiH Fadil Novalić i zamjenik predsjednika namjenske industrije Turske Mustafa Seker razgovarali su danas o potencijalno novim zajedničkim projektima, a formiran je i tim koji bi vodio buduće aktivnosti u kojem su po dva člana iz FBiH i Turske.

Novalić i njegovi saradnici posjetili su Predsjedništvo odbrambene industrije Turske, gdje su održali sastanak sa Sekerom, tokom kojeg je analizirana dosadašnja saradnja za koju je rečeno da je na izvrsnom nivou, saopšteno je iz federalne Vlade.

Prilikom ovog susreta, koji je samo jedan u nizu za vrijeme posjete Novalića Turskoj, dogovorena je i uzvratna posjeta predstavnika turske odbrambene industrije FBiH, koja bi trebala biti realizovana u narednom mjesecu.

U poslijepodnevnim časovima Novalić će posjetiti kompaniju “Doa konsalting” koja već tri godine posluje u BiH.

Posjeti će prisustvovati i predstavnici kompanije “CEO Tarim”, koja je zainteresovana za investiranje u plasteničku proizvodnju povrća pomoću termalnih voda.

Na istom sastanku se očekuje i prisustvo predstavnika kompanije “Sijah Kalem” koja planira predstaviti kapacitete i koja je raspoložena za investiranje u BiH, navodi se u saopštenju.

Planirana je i prezentacija IT kompanije “Mia teknoloji”, koja je takođe zainteresovana za ulaganje u BiH.