Miroslav Stevanović neće igrati za fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine u utakmici baraža za EURO protiv Sjeverne Irske u četvrtak u Sarajevu.

”Po dolasku na okupljanje Stevanović se žalio na probleme sa desnim koljenom. Nakon pregleda i jutros urađene magnetne rezonance ustanovljeno je da se radi o povredi medijalnog kolateralnog ligamenta koljena. Kako je potvrdio medicinski tim reprezentacije BiH ova povreda će onemogućiti Stevanoviću pune sportske aktivnosti u narednih 14 dana”, saopšteno je danas iz Nogometnog saveza BiH (NS BiH).

Stevanović je treći povrijeđeni igrač sa prvobitnog spiska selektora Dušana Bajevića. Ranije su za utakmicu sa Irskom radi povreda otpali Elvir Koljić i Eldar Ćivić, umjesto kojih su pozvani Bojan Nastić i Milan Đurić.

BiH će biti lišena usluga i standardnog stopera Tonija Šunjića koji je ranije našao angažman u Kini i nije mogao doći na okupljanje, ali i Harisa Duljevića koji je zaražen koronavirusom.

Utakmica polufinala baraža za plasman na EURO između fudbalskih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Sjeverne Irske igra se u četvrtak, 8. oktobra, na stadionu ”Grbavica” u Sarajevu sa početkom u 20.45 sati. Pobjednik će u finalu play-offa biti domaćin boljem iz duela Slovačke i Republike Irske 12. novembra, kada će biti poznata preostala četiri učenika Evropskog prvenstva, odnosno pobjednici četiri grupe baraža.