O novim sadržajima u okviru jesenje programske sheme BHT1, koja počinje danas, u emisiji “Jutro za sve” govorili su v.d. direktorice BHT1 Neda Tadić i urednik Elvir Bucalo.

Informativni program BHT1 u jesenjoj programskoj shemi predstavlja novu emisiju “BHT1 UŽIVO“, koja će biti emitirana od ponedjeljka do petka, u terminu od 16.00 do 18.00 sati.

“Govorićemo o njima, o vama i o nama, govorićemo o aktuelnim temama i dovoditi zanimljive goste, otvarati i zatvarati teme, postavljati pitanja na koje ćemo, nadam se, dobivati i zadovoljavajuće odgovore. Mislimo da će to biti neka vrsta osvježenja i nečeg novog na medijskom prostoru u Bosni i Hercegovini”, kazao je Bucalo u najavi emisije “BHT1 uživo”.

On dodaje da će u fokusu “BHT1 uživo” biti najvažnije teme i događaji dana, ali i priče koje nemaju dnevnu aktuelnost, a koje su jako životne.

“Nova shema donosi dosta starih, kvalitetnih i provjerenih emisija na koje su naši gledatelji već navikli. Osim nove emisije ‘BHT1 uživo’, tu su i emisije Global, Euroimpuls, a četvrtkom naveče možete gledati Intervju ‘Jedan’ koji se pokazao kao uspješan projekt”, najavljuje Tadić.

V.d. direktorice BHT1 ističe da je emisija “Domaća zadaća” naišla na pozitivne kritike gledalaca, roditelja i učenika tokom pandemije koronavirusa.

“To je nešto s čime smo odlučili krenuti i prije početka jesenje šeme, sa početkom nove školske godine kako bismo olakšali našim osnovcima ovaj prilično nepovoljan momenat za njih. Ovo je projekt na kojem ćemo insistirati i kada koronavirus jednom prođe pa se vratimo u neke normalne okvire”, poručila je Tadić u emisiji “Jutro za sve” BHT1.