U SKB Mostar tokom noći preminula je jedna ženska osoba, saznaje BHRT. Prema informacijama iz COVID-19 bolnice sinoć je preminula bolesnica s više komorbiditeta rođena 1954. iz Konjica, koja je hospitalizirana od 23. ožujka.

Sinoć oko dva sta poslije ponoći na SKB Mostar preminula je pacijentica od posljedica Covida-19, bolesti izazvane koronavirusom, potvrdio je za BHRT doktor Karlović Zoran načelnik iz odjela za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje SKB Mostar. Radi se o klasteru iz Konjica.

Zbog težine kliničke slike zahtijevala je mjere intenzivnog liječenja i mehaničke ventilacije, a 14 dana poslije je učinjena i traheotomija. Bolesnica je prethodnih dana bila stabilna, ali je oko 22 sata, naglo došlo do ireverzibilnog respiratornog urušavanja te je, i pored provedenih mjera reanimacije i intenzivnog liječenja, preminula. Bolesnica je imala kliničke, epidemiološke i radiološke karakteristike COVID bolesnika.

Iz bolnice nisu htjeli davati informacije o godištu pacijentice zbog zaštite podataka.

Nezvanično saznajemo da je preminula supruga direktor firme “Igman” Konjic Đahida Muratbegović, koji je bio među prvim zaraženim u Konjicu, oporavio se od oboljenja COVID-19.