Muzička produkcija Radiotelevizije Bosne i Hercegovine s ponosom predstavlja novi singl „Priča o nama“, koju izvodi Lana Hamza.

Lana je domaćoj publici dobro poznata kroz veliki broj klupskih nastupa širom Bosne i Hercegovine, a na sceni je prisutna od 2003. godine. Njen prvi nastup bio je sa Sarajevskom filharmonijom, nakon čega je odlučila oformiti bend koji je od tada prepoznatljiv po zanimljivim nastupima i posebnoj energiji.

Prije deset godina objavila je prvi singl „Jedino tvoje“, a u proteklom periodu odlučila se vratiti autorskim pjesmama, kojima se ubuduće namjerava još intenzivnije posvetiti.

Singl “Priča o nama” nastao je prije dvije godine. Na muziku Adisa Vuge, kojeg Lana opisuje kao veoma inovativnog i kreativnog muzičara, nastao je njihov zajednički tekst.

Pjesma ima “ljetne boje” i lagane catchy tonove i vjerujemo da će u kratkom roku pronaći svoju publiku.

Ekipu koja je zajedno sa Lanom sudjelovala u snimanju pjesme i ekranizaciji spota čine: Adnan Teskeredžić, Almir Nezić, Adis Vuga, Dženan Selmanagić, Osman Abdelmukaram, Elma Selimović i Adin Taletović.

Pjesma je snimljena u studiju „Esad Arnautalić“ Muzičke produkcije BHRT-a.

Realizacijom snimanja rukovodili su snimatelj tona Željko Škarić i muzički producent Admir Đulančić, dok je za mastering zaslužan Adnan Mušanović.

Spot je također snimljen u proizvodnji Muzičke produkcije BHRT-a. Snimatelji su bili Sanjin Mujanović i Adnan Branković, dok je za montažu zaslužan Almir Mešković.

Adnan Branković ujedno je i režiser spota.