Članovi Predsjedništva BiH, Milorad Dodik i Željko Komšić uputili su novogodišnje čestitke građanima naše zemlje. Evo što kažu.

Milorad Dodik:

Dodik je poželio svima u 2020. godini, prije svega, dobro zdravlјe, radost, mir i obiteljsku sreću.

-Želim da 2020. godina bude bolјa i uspješnija za sve nas u BiH i da nam donese međusobno razumijevanje, prosperitet i ekonomski razvoj – istaknuo je Dodik.

On je izrazio uvjerenje da će novoformirana vlast na razini BiH ostvariti potrebitu suradnju s vlastima u Republici Srpskoj i FBiH, kako bi svi zajedno, svojim radom i zalaganjem, omogućili bolјi život svakog čovjeka, radnika, umirovljenika, kao i mlaidih i djece koja su budućnost svake zemlјe.

-Očekujem da ćemo zajedničkim radom ostvariti pobolјšanje životnog standarda svih građana u 2020. godini. U tom uvjerenju svima želim srećnu i uspješnu Novu 2020. godinu – naglasio je Dodik u novogodišnjoj čestitki.

Željko Komšić:

-U narednoj godini potrudimo se da budemo bolji ljudi, bolji prijatelji, bolji susjedi. Ostavimo sve ono loše iza sebe – napisao je Komšić.

Pozvao je na veće uvažavanje među ljudima te da se pomogne onima koji su u stanju potrebe, jer je to način kako izgraditi bolje i pravednije društvo.

-Moje iskrene želje svima vama, dragi moji Bosanci i Hercegovci, su dobro zdravlje i mnogo uspjeha u 2020. godini – kazao je Komšić.

Na kraju je poželio i da se u idućem razdoblju ubrzaju reformski procesi u BiH, procesi koji će bh. građanima omogućiti jednaka prava i bolje okruženje za život.