BHT1 je gledateljima osigurao višesatni novogodišnji program koji će obilježiti nekoliko ekskluzivnih koncerata, zabavnih i filmskih sadržaja.

Novogodišnji program počinje 31. decembra Lutkarsko-animiranom predstavom „Sibelini frendovi slave Novu godinu“ u 17,30, a nakon predstave u 18 sati i 10 minuta nastavljamo programom za najmlađe gledatelje spektakularnim i jedinstvenim „Novogodišnjim Basics Show-om“, koji već šestu godinu pripremaju učenici Basics škole. Novogodišnji Basics show donosi tematsku novogodišnju priču prilagođenu trenutnoj epidemiološkoj situaciji, u kojem učenici pjevaju, plešu, glume… U „Novogodišnjem Basics show-u“ sudjeluje oko 100 učenika.

Gledatelji BHT1 će već od 20 sati moći uživati u zabavno-muzičkom programu – „Konačno petak specijal“ u kojem sudjeluju Halid Bešlić, Marija Šerifović i Marko Luis.

Gledatelji BHT1 će nakon „Konačno petak specijala““ moći uživati u najvećim hitovima i koncertu “The Magic Tour“ regionalne zvijezde Severine.

Osigurali smo za naše gledatelje i uživo praćenje koncerta Jean-Michel Jarrea “Dobrodošli na drugu stranu”. Koncert počinje u 23 sata i 25 minuta. Jarre će svirati uživo iz studija, koji se nalazi nedaleko od pariške katedrale, a njegov avatar će se pojaviti u digitaliziranoj verziji crkve, i bit će projiciran na nekoliko platformi. Jedinstven vizualni svijet koji je Jean-Michel Jarre stvorio u virtuelnoj realnosti, bit će i služben momenti s dočeka Nove godine iz Pariza.

Nakon dočeka Nove godine koncertom Jean-Michel Jarrea iz Pariza, gledatelji BHT1 će moći uživati u koncertu Lepe Brene, te bogatom filmskom programu.

Već prvog dana Nove godine gledatelji BHT1 mogu uživo pratiti tradicionalni koncert u izvedbi Bečke filharmonije koji je na programu u 11 sati i 15 minuta, a sve zahvaljujući pretplatnicima koji redovno plaćaju RTV taksu.

BHT1 novogodišnji program produžuje i za dane vikenda sadržajima Muzičke produkcije BHRT-a, te koncertima Kemala Montena, Gorana Bregovića, Parnog valjka, Amire Medunjanin.

Novogodišnji program BH radija 1

Za dobro raspoloženje u novogodišnjem programu BH radija 1 zaduženi su Zabavno-vođeni i Muzički program. Novogodišnji program započinjemo emisijom „Muzičke novosti“, novogodišnje izdanje, od 13:03 do 14 sati koju uređuje i vodi Jelena Beribaka. Od 14 do 19 sati društvo Vam prave Vanja Iličić i Lejla Pašalić, uz muzičke hitove, servisne informacije i javljanja dopisnika BH radija 1 iz gradova Bosne i Hercegovine.

Zbog pandemije, nema organizovanog dočeka na ulicama gradova, prenosimo atmosferu koja vlada među stanovništvom, jer većina će 2021. dočekati u kućnoj atmosferi. Od 19 sati slušate specijalni novogodišnji Mix Pop Rockovnika & Evergrin kluba koji uređuje Zoran Šimunović, a potom slijedi specijalni izbor emisija „Corner“ i „Tamburaši i Vi“ Muzičke produkcije BHRT-a.

Uz Specijalni program slušatelji BH radija 1 će moći uživati u spektakularnom koncertu Jean-Michel Jarrea iz Notre Dama od 23:15 do 00:15 sati. Folk koktel, izbor muzike izvedene uživo na koncertima MP BHRT-a priprema Enisa Hajdarević-Šojko, a tu je i World music cover mix po izboru Maje Baralić-Materne. Od 01:00 do 04:30 sati slušatelji BH radija 1 će moći uživati uz emisiju Top 100 2020. – tradicionalna godišnja top lista najboljih singlova iz protekle godine. Top 100 2020 pripremaju Samir Mršević i Samir Čulić.

Prenos tradicionalnog novogodišnjeg koncerta Bečke filharmonije također pratite u programu BH radija , 1. januara, od 11:15 sati uz komentar Maje Baralić-Materne.

U subotu, 2. januara od 15:10 sati na programu je specijalno izdanje emisije „Ritam sporta“ sa pregledom najznačajnijih sportskih dešavanja u protekloj godini.